<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
20.09.2023 291

Гречка в Україні подешевшала до довоєнного рівня

У серпні 2023 року середні споживчі ціни на гречані крупи в Україні зменшилися до 45,6 грн/кг. Це на 6,3 % менше за 48,7 грн/кг - рівень ціни на гречку у лютому 2022 року, тобто на початку війни.

Про це повідомляє науковий центр Інститут аграрної економіки.

Як зазначається в публікації, гречка 2,1 рази дешевша за максимальну ціну у 96,0 грн/кг, зафіксовану у серпні 2022 року.

"Зростання цін на гречку тривало до вересня 2022 року, а потім, з надходженням продукції нового врожаю, розпочалося поступове зниження, яке триває донині і має всі перспективи для продовження", - сказав директор центру академік НААН Юрій Лупенко.

Загалом динаміка споживчих цін в Україні відповідає прогнозним оцінкам і дає підстави для уникнення різкого зростання у нинішньому році.

"Певний потенціал зростання традиційно мають продукти переробки та тваринництва, більш залежні від енергетичних та сировинних факторів, тоді як ціни на овочі і фрукти, скоріше за все продовжать зниження у вересні і, можливо у жовтні", - сказав Лупенко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гречка в Україні подешевшала до довоєнного рівня 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
20.09.2023 291
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»