<
НОВИНИ ДНЯ: "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травнявсі новини дня
Політика
Світ
21.09.2023 1870

Санду висловилася про вирішення Придністровського конфлікту

З її слів, варто дочекатися перемоги України у війні.

f6aec45ee26a0157b5b0c6e9fff6969a_21.09.23

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що після перемоги України у війні з агресоркою Росією можуть бути створені геополітичні можливості для його вирішення Придністровського конфлікту. Пише ТСН. 

Про це Санду сказала в інтерв'ю France24.

Президента висловила надію, що Кишинів вдасться вирішити цей конфлікт мирним шляхом і приєднатися до ЄС.

"Ми вважаємо, що, коли Україна виграє війну, може з'явитися геополітична можливість для вирішення придністровського конфлікту. Але за умови, що це відбуватиметься мирним шляхом. А поки що ми готуємося до цієї геополітичної можливості", – зазначила молдовська президентка.

Вона також подякувала українській армії, яка захищає, зокрема Молдову.

Нагадаємо, раніше Санду висловила думку про те, коли Молдова може приєднатися до ЄС. Так, лідерка країни висловила сподівання, що її країна, включно з Придністров'ям, стане членом Євросоюзу до 2030 року.

Оценка материала:

5.00 / 4
Санду висловилася про вирішення Придністровського конфлікту 5.00 5 4
Політика / Світ
21.09.2023 1870
Еще материалы раздела «Світ»