<
НОВИНИ ДНЯ: Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погода  До України почали повертатись перші фахівці в обслуговуванні F-16, - Євлаш  24 травня подекуди короткочасні дощі та грози, вдень до +26°  В Україні знову похолодає: синоптик назвав конкретні дати  Літні "плюси" будуть не скрізь. Синоптик розповіла про погоду на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Росія
21.09.2023 407

Смерть Кадирова може сколихнули не лише Чечню – експерт

Кремль боїться втратити владу на всій території Північного Кавказу.

d66def150f995cc6d4e0a2c31b7301d9_21.09.23

Смерть скандального лідера Чечні Рамзана Кадирова, якщо це виявиться правдою, може дестабілізувати ситуацію не лише у Чечні, а на всій території Північного Кавказу, що входить до складу Росії. Пише ТСН. 

Про це заявив сходознавець, член експертної ради Центру цивільних свобод В’ячеслав Ліхачов у коментарі для тексту оглядача відділу міжнародної політики ZN.UA Володимира Кравченка.

За його словами, Кремль боїться такого сценарію, оскільки подальший розвиток подій може обернутися катастрофою для РФ, яка веде війнe проти України та тиснуть міжнародні санкції. Кремль різними способами намагається цього уникнути.

"Республіки на тих територіях характеризуються високим рівнем безробіття та вакуумом соціальних ліфтів, етнічними і клановими суперечностями, злочинністю та корупцією, переслідуванням інакодумців і відсутністю правосуддя", - йдеться у статті.

Якщо дійсно Кадиров має серйозні проблеми зі здоров'я, то Кремль склав план, як діяти у разі його смерті, щоб втримати владу на території Кавказу.

Нагадаємо, попри спростування, чеченський опозиціонер Абубакар Янгулбаєв запевняє, що Кадиров мертвий. Перед цим у ЗМІ шиирилася інформація про важкий стан здоров'я чеченського злочинця.

Оценка материала:

5.00 / 1
Смерть Кадирова може сколихнули не лише Чечню – експерт 5.00 5 1
Політика / Росія
21.09.2023 407
Еще материалы раздела «Росія»