НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, - Гарріс  Трамп остаточно показав, що не допомагатиме України відбитися від Росії – Politico  Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки  Археологи під час будівництва виявили давні скарби вікінгів  Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчуквсі новини дня
Політика
Європа
21.09.2023 633

Конфлікт Польщі та України: у Варшаві заговорили про можливе зниження підтримки Києва

За останніми опитуваннями, польське суспільство зменшило свою підтримку українцям.

a30091f9da5078700030807b88cf888e_21.09.23

Міністр у справах ЄС Шимон Шинковський вель Сенк заговорив про можливе зниження підтримки Польщею України на тлі напружених відносин. Пише ТСН. 

Про це він польський міністр сказав в інтерв'ю PAP.

Чи буде Польща надалі підтримувати Україну - це нібито залежить від суспільства. Якщо воно буде проти, то Варшава не зможе піти проти своїх громадян, пояснив міністр.

"Ми хотіли б і надалі підтримувати Україну, але – щоб це було можливо – ми повинні мати підтримку польського народу в цьому питанні. Тому, якщо не буде підтримки з боку польського народу, нам буде важко продовжувати підтримувати Україну так, як ми це робили дотепер", – заявив Шинковський вель Сенк.

Він додав, що Польща тверда у рішенні не скасовувати заборону на імпорт української агропродукції.

"Дії України не справляють на нас враження, але вони справляють певне враження на польську громадську думку. Це видно з опитувань, з рівня суспільної підтримки подальшої допомоги Україні. І це шкодить самій Україні", - вважає він.

Як повідомляли раніше, Польща скоротить допомогу українським біженцям на тлі "зернової кризи".

Оценка материала:

5.00 / 1
Конфлікт Польщі та України: у Варшаві заговорили про можливе зниження підтримки Києва 5.00 5 1
Політика / Європа
21.09.2023 633
Еще материалы раздела «Європа»