<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населеннявсі новини дня
Політика
Світ
21.09.2023 344

"Це не політика, а докази": прокурор МКС прокоментував ордер на арешт Путіна

Він зазначив, що злочини проти дітей є основним пріоритетом його роботи.

b1d17102eb5e51e77ad7a72ccf0e9753_21.09.23

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан прокоментував своє подання, за яким судді видали ордер на арешт російського диктатора Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової. Пише ТСН. 

На заході "Боротьба за майбутнє: українські діти у війні", організованому на полях Генеральної Асамблеї, він заявив, що його рішення було продиктовано конкретними доказами, а не політикою, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що злочини проти дітей є основним пріоритетом його роботи, однак їх часто не помічають у конфліктах між країнами.

"Це був надзвичайно трагічний і безмірно сумний момент, коли незалежні судді відчули себе змушеними під вагою доказів видати ордери на арешт глави держави – постійного члена Ради Безпеки, а також так званого комісара у справах дітей", – розповів він.

Хан заявив, що він побував в Україні за кілька тижнів до того, як був виданий ордер на арешт Путіна та побачив на лінії фронту дитячий будинок, де не було дітей.

"Це залишиться зі мною назавжди, коли в цій тиші, у цій страшній тиші я побачив порожні дитячі ліжечка, одяг, складений стопкою, фотографії дітей, які насолоджуються Різдвом, малюнки, що прикрашали стіни", – поділився Хан.

Він додав, що його діями рухають не емоції чи політика, а докази.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що російського диктатора Путіна не заарештують у Бразилії, якщо він приїде на саміт G20 у Ріо-де-Жанейро, який проходитиме 2024 року.

Крім того, ми раніше інформували, що спецпредставник Держдепу США з питань воєнних злочинів у 2009-2015 роках Стівен Рапп розповів, що російському диктатору Путіну за його злочини проти України загрожує до 30 років позбавлення волі.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Це не політика, а докази": прокурор МКС прокоментував ордер на арешт Путіна 5.00 5 1
Політика / Світ
21.09.2023 344
Еще материалы раздела «Світ»