<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
22.09.2023 359

Для ефекту Україна повинна отримати саме модифіковані F-16, - Ігнат пояснив причину

Винищувачі F-16, які надійдуть в Україну, повинні бути певної модифікації. В інакшому випадку досягти ефекту на полі бою буде важко.

_foto_suspilne_media_2_650x410_22.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ під час пресконференції в медіацентрі "Україна-Укрінформ".

За словами Ігната, ЗСУ не можуть в односторонньому порядку просто захищатись, оскільки мають також знищувати ворога, його логістику, штаби й органи військового управління. Українські пілоти, зі свого боку, роблять усе для цього "витискаючи усе можливе" з наявної техніки.

Речник командування Повітряних сил акцентував на тому, що для максимального ефекту, Україні необхідні західні F-16, втім з певними модифікаціями. Як відзначив спікер, не модифіковані літаки програватимуть по ТТХ російським Су-35 чи Су-30, а ефекту у бою "важко буде досягти".

"Нам потрібно завоювати перевагу в повітрі передусім, а F-16 зробить те, що потрібно, завдаючи високоточних ударів по наземних і по повітряних цілях. Цього ми потребуємо дуже сильно, ми чекаємо літаки з нетерпінням у наших Повітряних силах", - додав Ігнат.

F-16 для України

Низка країн Європи, в рамках авіаційної коаліції, погодилися провести навчання для українських пілотів на винищувачах F-16. Також нещодавно стало відомо, що Нідерланди, Данія і Норвегія погодилися надати Україні щонайменше 61 винищувач.

За даними The Wall Street Journal, українські та західні офіційні особи очікують, що українські пілоти на західних винищувачах F-16 почнуть виконувати бойові завдання вже цієї зими.

Тим часом за словами прем'єр-міністр Бельгії Александера Де Кро, його країна також розглядає можливість передачі Україні своїх винищувачів F-16.

Оценка материала:

5.00 / 2
Для ефекту Україна повинна отримати саме модифіковані F-16, - Ігнат пояснив причину 5.00 5 2
Політика / Світ
22.09.2023 359
Еще материалы раздела «Світ»