<
НОВИНИ ДНЯ: НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurusвсі новини дня
Політика
Світ
22.09.2023 396

Південна Корея заявила, що "не залишиться осторонь", якщо Росія допомагатиме КНДР

Також корейський президент закликав провести реформу Ради Безпеки ООН.

836ef6fa56ec16e52ad358be03d39224_22.09.23

Південна Корея "не буде стояти осторонь", якщо КНДР почне отримувати військову допомогу від Росії для розвитку зброї масового знищення. Пише ТСН. 

Про це на Генасамблеї ООН заявив президент Південної Кореї Юн Сук Йоль, інформує CNN.

"Хоча військова сила в різних країнах може відрізнятися, об’єднавшись у непохитній солідарності та неухильно дотримуючись наших принципів, ми можемо стримувати будь-які незаконні провокації", - сказав він.

Крім того, корейський президент закликав провести реформу Ради Безпеки ООН, зазначивши що це заклик матиме широку підтримку, якщо Росія буде допомагати КНДР в обмін на зброю для війни в Україні.

"Парадоксально, що постійний член Ради Безпеки ООН, якому довірено роль головного охоронця світового миру, веде війну, вторгаючись в іншу суверенну державу, і отримує зброю та боєприпаси від режиму, який відверто порушує резолюції Ради Безпеки ООН", - заявив Юн Сук Йоль.

Він додав, що у разі отримання КНДР інформації щодо виготовлення зброї масового знищення, то під загрозу буде не тільки Україна, а й Південна Корея.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Південна Корея надасть Україні техніку для прориву мінних полів.

Крім того, ми раніше інформували, що Південна Корея може запровадити односторонні санкції проти Москви на тлі нещодавнього саміту між Північною Кореєю та Росією.

Оценка материала:

5.00 / 2
Південна Корея заявила, що "не залишиться осторонь", якщо Росія допомагатиме КНДР 5.00 5 2
Політика / Світ
22.09.2023 396
Еще материалы раздела «Світ»