<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
22.09.2023 804

Ще одна країна світу заборонить в'їзд автомобілям з російськими номерами

Раніше в’їзд для російських автомобілів заборонили Польща, Фінляндія, Латвія, Литва та Естонія.

7914a057b7e02e371525f7157bb7135d_22.09.23

Ще одна країна заборонить в’їзд автомобілям з російськими номерами. Йдеться про Норвегію, яка виступила з такою заявою слідом за Фінляндією, Польщею та країнами Балтії. Пише ТСН. 

Про це пише видання NRK із посиланням на держсекретаря країни Ейвінда Вада Петерссона.

Як зазначається, Міністерство закордонних справ уже працює над новими правилами, які заборонять в’їзд на територію Норвегії легковим автомобілям із російською реєстрацією.

“Норвегія, як і Фінляндія, запровадить обмеження на ввезення та використання автомобілів із російською реєстрацією. Зараз ми вивчаємо, як це має бути зроблено, і скоро повернемося з конкретними заходами”, – заявив Ейвінда Вада Петерссон.

Зазначимо, що раніше в’їзд для російських автомобілів заборонили Польща, Фінляндія, Латвія, Литва та Естонія.

Влада Фінляндії уточнила, що заборона не торкнеться громадян і сімей Євросоюзу та Європейської економічної зони, зокрема з другим громадянством, які постійно проживають у Росії.

Крім того, обмеження не стосуються автомобілів із дипломатичними номерами та транспортних засобів, які здійснюють гуманітарні перевезення.

Нагадаємо, що Росія вп'ятеро скоротила свій військовий контингент в Арктиці після вторгнення до України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ще одна країна світу заборонить в'їзд автомобілям з російськими номерами 5.00 5 2
Політика / Світ
22.09.2023 804
Еще материалы раздела «Світ»