<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 рокивсі новини дня
Політика
Україна
22.09.2023 981

Зеленський вимагає повного виводу військ РФ з України, включно з "коритами" Чорноморського флоту

Президент Володимир Зеленський вимагає, щоб з території України було виведено всі російські війська, включно з Чорноморським флотом РФ.

_nazvaniya_369_1300x820_5_650x410_22.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його виступ в Радбезі ООН.

За його словами, тільки повне виконання двох пунктів зможе гарантувати мир та безпеку в Україні. Тільки виконання цих пунктів сприятиме повному припиненню бойових дій.

"Перше - це повне виведення усіх російських військ та військових формувань, включно з Чорноморським флотом Росії або тими дірявими коритами, які від нього залишаться за час війни", - сказав президент.

Окрім цього РФ має вивести усіх найманців та квазівійськові формування з усієї суверенної території України в межах наших міжнародно визнаних кордонів 1991 року.

"Друге: повне повернення Україні ефективного контролю над усім нашим державним кордоном та виключною економічною зоною – в Чорному та Азовському морях, а також в Керченській протоці", - заявив Зеленський.

Більше заяв з виступу українського президента на ГА ООН читайте в матеріалі РБК-Україна.

Радбез ООН з Лавровим, але без Макрона та Сунака

На сьогоднішньому засіданні Радбезу ООН будуть присутні лідери держав-учасниць Ради безпеки. Проте засідання пропустять французький президент Еммануель Макрон (через запланований візит британського короля Чарльза III) та Ріші Сунак (через насичений графік).

Не буде на Радбезі ООН і російського диктатора Володимира Путіна, але, оскільки Москва не може пропустити нагоди скористатися майданчиком для поширення своєї пропаганди, то на засідання відправили главу МЗС Сергія Лаврова.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський вимагає повного виводу військ РФ з України, включно з "коритами" Чорноморського флоту 5.00 5 2
Політика / Україна
22.09.2023 981
Еще материалы раздела «Україна»