<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Нафтогазова галузь РФ зіткнулася з кадровими проблемами через мобілізацію, - Bloomberg  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  У РФ істерика після заяви Кемерона: погрожує бити "по об'єктах Британії поза Україною"  Оладки з яблуками: простий рецептвсі новини дня
Політика
Україна
23.09.2023 807

Скільки російських військ перебувають в Україні: підрахунок ГУР

За словами Юсова, свою кадрову армію Путін знищив, не отримавши жодних бажаних результатів.

ce73ea7ef0bbb62265213c3cb98cbef2_23.09.23

На окупованих територіях України перебувають понад 400 тисяч російських військ. Пише ТСН. 

Про це повідомив представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

"Кількість загарбників, яка зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях – це понад 400 тисяч власне військового компоненту. Це дуже серйозна навіть цифра, якщо так уявити собі кількісно, а ці люди ще й озброєні і виконують поставлені бойові задачи. Попри низький морально-психологічний стан, попри великою мірою недостатню підготовку і злагодженість, навіть 400 тисяч такого роду загарбників – це безумовно певна небезпека", – каже Юсов.

При цьому він підкреслив, що у росіян наче й вистачає командирів, але до їхньої якості є питання.

"І по офіцерському складу, і по пілотах в тому числі... Якщо ми говоримо, наприклад, про авіацію, то так начебто щороку понад 300 випускників льотні училища забезпечують на Росії. Але з кількості, наприклад, аварій в небі, які останнім часом відбувається під час тренувань і навчань, ми бачимо, що і по якості цих підготовлених кадрів є питання...

Просто пересічний росіянин має зрозуміти, що свою кадрову армію Путін знищив невідомо заради чого і не отримавши жодних бажаних результатів", – підсумував представник ГУР.

Ранішше представник ГУР Андрій Юсов розповів, коли в Росії розпочнеться нова хвиля мобілізації.

За підрахунками аналітиків, понад половина загиблих російських мобілізованих прожили на фронті в Україні менше, ніж 5 місяців, а кожен п'ятий загиблий не прожив і двох місяців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Скільки російських військ перебувають в Україні: підрахунок ГУР 5.00 5 1
Політика / Україна
23.09.2023 807
Еще материалы раздела «Україна»