НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
23.09.2023 417

ЗСУ невдовзі звільнять три міста, а в Криму вже палає: огляд найсвіжіших подій

Яка ситуація на фронті та чому Захід помилився щодо України.

9a35bd9088a5fc4f3689a47e8abf16cc_23.09.23

Який прогноз зробив Зеленський під час візиту до США? Які міста вже скоро звільнять ЗСУ? Яка ситуація під Авдіївкою та Мар'їнкою? Як ЗСУ вдалося прорвати “лінію Суровікіна”? Що відбувається у Криму та чи вдасться звільнити півострів до зими? Чому на Заході недооцінюють Україну?

Про все це йдеться в огляді новин від журналіста ТСН.ua Артема Зябкіна.

Знову "м’ясні штурми"?

На фронті ворог зазнає шалених втрат, але однаково контратакує.

Як повідомляють у Генштабі, валить ворог на Донеччині: поперлися “повертати” собі селища Григорівку та Андріївку, але безуспішно. Атакували московити і під Мар’їнкою та Красногорівкою. Наші оборонці витримали всі 12 атак ворога і зберегли позиції. Не вщухають і обстріли Авдіївки.

Через катастрофічні втрати вороги змушені поспіхом шукати заміну “двохсотим” десантникам. Знову набирають зеків.

Через катастрофічні втрати окупантів, з метою комплектування підрозділів у повітряно-десантних військах російського агресора, на території Краснодарського краю РФ проводяться агітаційні заходи у в’язницях. Зекам обіцяють дострокове звільнення з місць позбавлення волі в обмін на контракт із російською армією з терміном дії до закінчення війни. Російський десант почали комплектувати зеками.

Не втрачають темпів ЗСУ - продовжують просуватися південніше Бахмута. Але, як зазначають експерти, віддавати місто росіяни не збираються.

Бахмут - у пріоритеті і для України. Про це в інтерв’ю телеканалу CNN зізнався президент Зеленський. Натякнув на те, де дуже скоро росіянам буде найгарячіше.

“Ми деокупуємо Бахмут. Ми деокупуємо ще два міста. Я не скажу, які саме міста, вибачте”, - сказав український лідер.

ЗСУ таки прорвали “лінію Суровікіна”!

Які міста на черзі за Бахмутом? Нехай гадають росіяни. В Генштабі звітують, що ЗСУ тиснуть у бік окупованого Мелітополя. Українська бронетехніка вперше подолала третю лінію оборони РФ на півдні - заявили в Інституті вивчення війни.

Українська бронетехніка діє за останньою лінією російської оборони, за яку наразі проникають українські сили в західній частині Запорізької області, втім, інститут наразі не готовий оцінити, чи змогли українські сили повністю прорвали цю лінію оборони. Російські сили, які зараз обороняються в західній частині Запорізької області, не змогли перешкодити українським силам поступово, але стабільно просуватися від середини серпня.

Так звану "лінію Суровікіна" з її нездоланними “зубами дракона” та багатокілометровими окопами, як голка, прорвала українська техніка. Тепер “зуби” позаду. Втім, говорити про негайний успіх поки зарано. ЗСУ ще мають роботу.

Те, що до Криму реально зайти до зими, підтверджував і Буданов.

Привід для занепокоєння є у Росії, а не в України. Її перша оборонна лінія на найважливішому південному напрямку в Запоріжжі вже місцями прорвана, а це означає, що операція з розривання сухопутних зв'язків між Росією і Кримом може бути завершена ще до настання зими.

Захід не вірить в Україну?

Сподіваються на успіх ЗСУ і на Заході. Одвічні песимісти неквапливо визнають - Україна наступає, та ще й зазнає менших втрат, ніж ворог. Українські бійці буквально своєю мужністю пишуть усе нові сторінки військових підручників.

Про ситуацію на фронті президентові США Байдену 21 вересня розповів Зеленський. Схоже, у Вашингтоні вірять у ЗСУ. І нарешті до нас приїдуть танки Abrams. Утім, є й те, що насторожує партнерів. Як пише Bloomberg, союзників турбують сварки України та Польщі і критика Зеленського. Він постійно сварить союзників за недостатні темпи постачання озброєння. Непокоїть Захід і досі неподолана корупція.

І справді, американці не квапляться передавати все необхідне озброєння, як-то високоточні ракети ATACMS. Саме вони могли б зіграти вирішальну роль у звільненні українського півдня та Криму. Довели свою ефективність і українські ракети "Нептун" у зв’язці з британо-французькими Storm Shadow і Scalp. Севастополю зараз не позаздриш.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 вересня, Сили оборони України завдали влучного удару по штабу командування Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ невдовзі звільнять три міста, а в Криму вже палає: огляд найсвіжіших подій 5.00 5 1
Політика / Україна
23.09.2023 417
Еще материалы раздела «Україна»