<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
24.09.2023 484

Тарнавський про атаку на Севастополь: удари по Криму важливі для успіху контрнаступу ЗСУ

Удари по Криму, подібні до сьогоднішньої атаки по Севастополю, важливі для успіху контрнаступу Збройних сил України.

_tarnavskiy_facebook_com_presscentrtavria_5_650x410_24.09.23

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Успіх наступальних операцій полягає не тільки у знищенні противника перед собою, а й у знищенні місць зосередження техніки, особового складу і особливо у знищенні командних пунктів", - заявив він.

Тарнавський додав, що дезорганізація російських сил шляхом знищення командних центрів на більш високому рівні призводить до безладу на полі бою.

"Знищений командир означає знищений командний зв'язок, а без нього немає узгоджених дій", - підкреслив він.

Крим, уточнив Тарнавський, особливо важливий у цьому плані, оскільки там зосереджена велика кількість російської військової техніки.

"Ми знаємо, звідки вони завдають ударів, як по повітряних, так і по наземних засобах", - сказав він.

Тарнавський підкреслив, що удар по штабу Чорноморського флоту Росії допомагає Україні, а також дає Україні надію на майбутнє.

"Тобто у нас є можливість бити їх не тільки перед собою, а й у тилу. А коли ти розумієш, що в тилу ворог почувається гаряче, це піднімає бойовий дух наших солдатів", - додав генерал.

Атака на штаб РФ у Севастополі

22 вересня в Севастополі було завдано удару по штабу Чорноморського флоту РФ.

У мережі публікували відео, на яких було видно значні пошкодження будівлі та стовп диму.

Пізніше в Управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ підтвердили, що за атакою стояли українські військові.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тарнавський про атаку на Севастополь: удари по Криму важливі для успіху контрнаступу ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
24.09.2023 484
Еще материалы раздела «Україна»