<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
24.09.2023 567

Ми - Київська Русь, і це наші пращури свого часу палили Москву, - Буданов

Під час окупації чужих територій російські терористи користуються кремлівськими методичками. Зазвичай усе починається зі спроби спотворити чужу історію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Головного управління розвідки МО, яке цитує начальника ГУР Кирила Буданова в інтерв'ю Дмитру Комарову.

За словами Буданова, під час окупації головним інструментом для терористів є підміна реальності, яка починається зі зміни історії.

"Вони починають штучно вигадувати історію для регіонів. Розповідають, що їхньої історії не існує, вона неправильна, що все це історично російські землі, що немає там таких народів”, - пояснив начальник ГУР.

Водночас він акцентував на важливості повернути свою історію під час війни.

"Це ми Київська Русь. Звідси все пішло. Це наші пращури і Москву палили свого часу. Русь у ті часи в Константинополь заходила. Нам треба повернути свою історію, а вона - славетна", - наголосив Буданов.

Російська пропаганда

Після початку повномасштабного вторгнення російські терористи запровадили в навчальних закладах "Розмову про важливе", на яких дітям промивають мізки історіями про "українських нацистів" й "ультранаціоналістичну державу", намагаючись таким чином виправдати власноруч розв'язану війну.

В заяві Європейської комісії стверджувалось про те, що держапарат Росії спотворює історію й поширює теорії змови з метою отруїти демократію зловмисною дезінформацією.

Зокрема терористи завезли в окупацію тонни пропагандистської макулатури серед яких, наприклад, підручники з російською псевдоісторією для середніх шкіл.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ми - Київська Русь, і це наші пращури свого часу палили Москву, - Буданов 5.00 5 1
Політика / Україна
24.09.2023 567
Еще материалы раздела «Україна»