<
НОВИНИ ДНЯ: Шольц вказав на небезпечний сценарій розвитку війни в Україні  Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін  В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житло  Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станеться  У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червнявсі новини дня
Політика
Україна
24.09.2023 577

Як знищення Чорноморського флоту РФ допоможе деокупувати Крим — експерт розкрив подробиці

Російські військові кораблі зараз більше виконують функції піратської флотилії.

de22f827c60914c4682974055bc2da79_24.09.23_1

Головне завдання українських захисників на шляху до знищення Чорноморського флоту РФ — мінімізація усіх загроз, які надходять з боку флотилії. Нанесення регулярних ударів з повітря або навіть ударів морського типу по цим військовим кораблям зменшують ці загрози.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю для ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Сьогодні ми можемо говорити про те, що нівелювання потенціалу Чорноморської флотилії — є однією з наших головних задач, яку треба виконати. Тому що росіяни використовують флотилію, по-перше, для ударів по території України крилатими ракетами морського базування “Калібр”. По-друге, це створення небезпеки в Чорному морі”, — каже експерт.

За його словами, російські військові кораблі зараз більше виконують функції піратської флотилії і є загрозою для цивільного та комерційного судноплавства.

“Тому наша задача на сьогодні — мінімізація усіх загроз, які надходять з боку російської Чорноморської флотилії. Нанесення регулярних ударів з повітря або навіть ударів морського типу по цим військовим кораблям значно зменшують всі ці загрози, змушують росіян відводити якнайдалі свої військові кораблі”, — зазначив Коваленко.

“Через деякий час вони змушені будуть їх взагалі вивести подалі, наприклад, в Каспійське море по внутрішнім водам. Я думаю, вони все ж таки до цього дійдуть.”, — резюмував експерт.

Нагадаємокомандний пункт Чорноморського флоту РФ поблизу Севастополя в середу, 20 вересня, було знищено завдяки влучному ракетному удару. Спецоперацію здійснили підрозділи Служби безпеки України, Повітряних сил і ВМС ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як знищення Чорноморського флоту РФ допоможе деокупувати Крим — експерт розкрив подробиці 5.00 5 1
Політика / Україна
24.09.2023 577
Еще материалы раздела «Україна»