<
НОВИНИ ДНЯ: США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвихвсі новини дня
Політика
Україна
24.09.2023 463

Які території можуть звільнити ЗСУ до кінця 2023 року: Жданов спрогнозував сценарії

Експерт прогнозує, що ЗСУ як мінімум дійдуть до Токмака.

39d8382b8cae68cc3492c0c4da0a15d1_24.09.23

Збройні сили України до кінця 2023 року можуть частинами увійти до Криму чи вийти на Перекоп, на шляху входу до півострова та ізолювати його. Пише ТСН. 

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів на своєму ютуб-каналі.

За його словами, навіть за найпесимістичнішого сценарію українські військові дійдуть до околиці Мелітополя.

"Це один із сценаріїв. Є така нагода. Ми розглядаємо від найпесимістичнішого, що ми не зможемо далеко заглибитися в оборону супротивника, але я не вірю, що ми не дійдемо до Токмака", - каже Жданов.

Він додав, у випадку, якщо міст буде у повному вогневому контролі, ми його зможемо спокійно обрушити.

"Але сьогодні тенденція розвитку бойових дій підказує, що ми маємо дуже добрі шанси на те, щоб перерізати сухопутний коридор до Криму. Практично це буде повернення на 23 лютого 2022 року", - наголосив експерт.

Що можуть звільнити ЗСУ уже незабаром

Раніше Жданов спрогнозував, що після звільнення села Роботине Запорізької області, яке було опорним пунктом системи оборони російських окупантів на цій ділянці, у ЗСУ з’явилася нагода “автоматично” звільнити Токмак та Мелітополь

Президент Володимир Зеленський заявив, що Сили оборони збираються звільнити захоплений росіянами Бахмут на Донеччині, а також ще два міста.

Наприкінці серпня Сили оборони деокупували Роботине Запорізької області та продовжують рухатися на південний схід.

Оценка материала:

5.00 / 1
Які території можуть звільнити ЗСУ до кінця 2023 року: Жданов спрогнозував сценарії 5.00 5 1
Політика / Україна
24.09.2023 463
Еще материалы раздела «Україна»