<
НОВИНИ ДНЯ: Шольц вказав на небезпечний сценарій розвитку війни в Україні  Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін  В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житло  Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станеться  У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червнявсі новини дня
Політика
Україна
24.09.2023 442

Зима не завадить контрнаступу України, - Тарнавський

Зима не стане на заваді українському контрнаступу, адже більшість бойових просувань зараз відбуваються в пішому форматі.

Про це заявив бригадний генерал Олександр Тарнавський, передає РБК-Україна з посиланням на CNN.

Сильні дощі восени та на початку зими можуть зробити землю мокрою та ускладнити пересування важкої техніки, як-от танків, але Тарнавський каже, що українські сили рухаються невеликими групами, переважно пішки.

"Погода може бути серйозною перешкодою під час просування, але враховуючи те, як ми рухаємося вперед, здебільшого без транспортних засобів, я не думаю, що погода сильно вплине на контрнаступ", - сказав він.

Контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, контрнаступ ЗСУ активно триває останні кілька місяців. Наразі Силам оборони вдалося досягти успіхів по всій довжині фронту, особливо поблизу Бахмута та в Запорізькій області.

Так, британська розвідка зазначала, що звільнення Кліщіївки та Андріївки наблизило ЗСУ до одного з основних маршрутів постачання до Бахмута.

А сьогодні аналітики ISW заявили, що бронетехніка ЗСУ прорвала головну лінію оборони росіян поблизу Роботиного Запорізької області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зима не завадить контрнаступу України, - Тарнавський 5.00 5 1
Політика / Україна
24.09.2023 442
Еще материалы раздела «Україна»