<
НОВИНИ ДНЯ: Резерв+ замість ТЦК. Як працює новий додаток для військовозобов'язаних  Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грозивсі новини дня
Політика
Світ
26.09.2023 352

“Потуга зібрати кілька сотень тисяч смертників”: експерт спрогнозував, чим закінчиться нова мобілізація в РФ

У Росії закінчується “невичерпний” ресурс живої сили для армії.

5e3571f05cb3cda3d7e433ca11650377_26.09.23

Експерт з питань національної безпеки Іван Варченко підрахував кількість росіян, призваних до армії під час “часткової” та прихованої мобілізації, та спрогнозував невтішну для Кремля ситуацію з протестами у разі спроби поповнити армію новим “гарматним м’ясом”. Пише ТСН. 

Про це він говорив в ефірі національного телемарафону.

За його підрахунками, на початку повномасштабного вторгнення у лавах контингенту російських окупаційних військ перебувало 250-300 тисяч, ще 300 тисяч чи навіть більше поповнили лави окупантів під час “часткової” мобілізації, оголошеної торік Путіним, так звана прихована мобілізація дозволила набрати до армії ще 100-200 тисяч.

“Зараз, як бачимо, все більше і більше стає протестів, і це вони ще не почали мобілізацію, а мобілізацію треба починати, оскільки все менше і менше стає живої сили, яку можна задіяти на українському фронті. Це єдиний ресурс, який у Росії здається невичерпним, але він теж швидко вичерпується. Я думаю, що потуги зібрати кілька сотень тисяч смертників ще раз - вони загрожують дуже і дуже великими проблемами, які зараз будуть у Росії з протестами російського місцевого населення", - наголосив Іван Варченко.

Нагадаємо, політолог і соціолог з Німеччини Ігор Ейдман вважає, що президента РФ Володимира Путіна до проведення нової мобілізації можуть змусити лише великі втрати і невдачі російської армії на фронті. Наразі від цього кроку його стримує наближення президентських виборів, які призначено у Росії на 2024 рік.

Оценка материала:

5.00 / 2
“Потуга зібрати кілька сотень тисяч смертників”: експерт спрогнозував, чим закінчиться нова мобілізація в РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
26.09.2023 352
Еще материалы раздела «Світ»