<
НОВИНИ ДНЯ: Прикриття неба України з Польщі: польський політик зробив суперечливу заяву про ППО  Байден заявив, що він зупинив Путіна  Мобілізація: у представників ТЦК з’явився новий обов’язковий документ – хто не може вручати повістки  Спеку розбавлять дощі: прогноз погоди на понеділок, 8 липня  Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липнявсі новини дня
Політика
Україна
26.09.2023 299

ЗСУ запустили новий етап війни ударами по Криму – полковник запасу

ЗСУ продовжують знищувати військову техніку РФ на території окупованого Криму.

e20a8c30dbd89c76e87459318bebb340_26.09.23

Полковник запасу ЗСУ Костянтин Машовець розповів, що на авіабазах у Криму наразі розміщено російське авіаційне угруповання чисельністю – 61 літак бойової авіації (винищувачі, бомбардувальники та штурмовики) зі складу Військово-Повітряних сил таі морської авіації Чорноморського флоту та 65 вертольотів (з них 33 ударних), що діють з передових оперативних аеродромів у Херсонській та Запорізькій областях. Пише ТСН. 

Про це пише Obozrevatel.

"Для порівняння та розуміння ситуації – на середину липня у Криму базувалося понад 90 літаків російської бойової авіації. Тобто на момент масованих українських "прильотів" авіаційне угруповання противника в Криму, скажімо так, дещо порідшало. Якщо зіставити це з низкою чинників (наприклад, попередніми ударами українських БПЛА та ракет по об'єктах у Криму, наприклад , по тій же авіабазі Саки), ми зрозуміємо, чому власне це сталося", - зазначив він.

Костянтин Машовець зазначив, що ЗСУ спланували ретельну операцію щодо Криму, головний сенс якої полягав – у завданні масованого та широкомасштабного вогневого ураження засобами повітряного нападу по низці ключових об'єктів військової інфраструктури противника на території окупованого півострова. Насамперед – Чорноморського флоту та авіаційного/протиповітряного компонентів угруповання противника.

"У рамках саме цієї операції ЗСУ провели низку дій, які зрештою і дозволили їм успішно її здійснити. Поразки як мінімум двох бойових кораблів – БДК проєкту 775 і дизель-електричного підводного човна проєкту 636.6 на головній базі флоту ЧФ, виведення з ладу (порушення функціонування) систем управління ЧФ (удари по його ЗКП та штабу), а також "супутнє" ураження ряду ключових елементів системи ППО та авіаційного угруповання противника на півострові, безсумнівно, цілком можна вважати успіхом", - наголосив він.

Полковник запасу також додав, що дії ЗСУ включали комплексне застосування відповідних сил і засобів (повітряних, морських і наземних), що свідчить про зростання рівня оперативного мистецтва їхніх командних структур (на рівні провідних армій світу).

"Причому, що характерно, в умовах інтенсивної та активної протидії супротивника. Досить сказати, що противник регулярно (практично щодня) протягом доби здійснює до 11-15 вилітів літаків для контролю повітряної та надводної обстановки у північно-західній та центральній частинах акваторії Чорного моря. На мій погляд, всі ці події свідчать про початок нового, досить своєрідного етапу війни – нівелювання переважаючої переваги російської армії у здатності завдавати вогневої поразки у дальній (оперативно-стратегічній) зоні за рахунок своєї військово-технологічної переваги (насамперед – у далекобійних, високоточних засобах ураження)", - резюмував Костянтин Машовець.

Нагадаємо, Михайло Подоляк прокоментував дії української армії з розгрому окупантів на півдні країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ запустили новий етап війни ударами по Криму – полковник запасу 5.00 5 1
Політика / Україна
26.09.2023 299
Еще материалы раздела «Україна»