<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація: у представників ТЦК з’явився новий обов’язковий документ – хто не може вручати повістки  Спеку розбавлять дощі: прогноз погоди на понеділок, 8 липня  Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикинівсі новини дня
Політика
Світ
26.09.2023 477

Чи може Росія стати миролюбною після відходу Путіна: очільниця МЗС Фінляндії дала відповідь

Еліна Валтонен зазначила, що на Заході хочуть, щоб Росія відкрилася для громадянського суспільства та стала нормальною демократією.

fa87fe31c102f8505d8e5d8c7eef4280_26.09.23

Росія, ймовірно, не перетвориться на миролюбну демократію у разі відходу диктатора Володимира Путіна від влади. Пише ТСН. 

Про це заявила міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен в інтерв'ю The Washington Post.

"Я думаю, що багато хто, можливо, ще не усвідомив, що це не просто війна Путіна. Здається, що російська машина, так би мовити, готувалася до цього дуже довго", - наголосила вона.

Валтонен нагадала, що Росія вторглася до Грузії у 2008 році та анексувала Крим у 2014 році. І Путін за час свого правління "збудував навколо цього інфраструктуру".

"Могло бути два десятиліття, щоб хтось (у Росії - ред.) сказав йому (Путіну - ред.), що це ненормально. Тому якщо Путін піде, дуже малоймовірно, що Росія якимось чином стане миролюбною нормальною демократією ", - додала Валтонен.

Вона уточнила, що на Заході хочуть, щоб Росія відкрилася для громадянського суспільства та стала нормальною демократією.

"Але, сподіваючись на це, ми повинні готуватися до гіршого, а найгірше - це те, що Росія залишиться такою, якою вона є, а в майбутньому, можливо, буде ще гіршою", - додала міністр.

Нагадаємо, у березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей в РФ Марії Львової-Бєлової за "незаконну депортацію" українських дітей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи може Росія стати миролюбною після відходу Путіна: очільниця МЗС Фінляндії дала відповідь 5.00 5 2
Політика / Світ
26.09.2023 477
Еще материалы раздела «Світ»