<
НОВИНИ ДНЯ: На Марсі сфотографували «шрам» завдовжки 600 км  У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на виборивсі новини дня
Політика
Світ
26.09.2023 385

РФ систематично катувала українців до смерті – ООН отримала докази

Раду ООН з прав людини в Женеві сповістили про методи тортур та надали факти.

6383329a089ec860607f2c91795d4337_26.09.23

В ООН підтвердили, що Росія застосовувала на тимчасово захоплених територіях України методи тортур, які були настільки жорстокими, що спричинили смерть деяких жертв. Пише ТСН. 

Про це пише Sky News із посиланням на заяву голови Комісії з розслідування ситуації в Україні Ерік Мозе.

Команда Мозе сповістив Раду ООН з прав людини в Женеві, що його команда зібрала додаткові докази, які вказують на те, що застосування тортур окупантами в районах, які вони контролюють, було масштабним і систематичним.

"У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що спричиняли смерть жертви", – сказав Мозе.

Зазначимо, що Мозе перебував у деокупованих регіонах України в Херсонській і Запорізький областях.

Він встановив, що тортури застосовувалися переважно в центрах ув’язнення, якими керує російська влада.

Росія заперечує скоєння звірств або умисне завдавання шкоди цивільному населенню в Україні. Їй була надана можливість відповісти на звинувачення на засіданні Ради ООН, але жоден російський представник не прийшов.

Тим часом стало відомо, що представники Міжнародного Червоного Хреста в РФ знущалися над українськими військовополоненими.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ систематично катувала українців до смерті – ООН отримала докази 5.00 5 1
Політика / Світ
26.09.2023 385
Еще материалы раздела «Світ»