<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що він зупинив Путіна  Мобілізація: у представників ТЦК з’явився новий обов’язковий документ – хто не може вручати повістки  Спеку розбавлять дощі: прогноз погоди на понеділок, 8 липня  Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Європа
26.09.2023 502

"Це сталося через війну, яку веде РФ": Санду про осколки ракети С-300 у Придністров'ї

Виявлення уламків від ракети С-300 на території невизнаного Придністров'я сталося через війну РФ, яку вона веде проти України.

dscf4331_enhanced_id90281_1300x867_650x410_26.09.23

Про це заявила президент Молдови Мая Санду, повідомляє РБК-Україна з посиланням на TV8.

Кишинів не може провести ретельне розслідування обставин падіння ракети в Кіцканах, оскільки вона впала в регіоні, куди не допускають представників конституційних органів влади.

"У мене та сама інформація, про яку говорили в Міністерстві оборони і в інших державних інституціях. Ми не можемо перевірити на місці, що там сталося, оскільки це сталося в придністровському регіоні", - пояснила президент.

При цьому глава держави наголосила, що бомбардування і ракетні атаки стали наслідком війни, розв'язаної Росією в Україні.

"Це сталося через війну. Бомби і ракети падають, тому що в Україні йде війна, яку розв'язала Росія. Це всім зрозуміло", - підсумувала Санду.

Що цьому передувало

Сьогодні у невизнаному Придністров'ї (частина території Молдови) знайшли уламки ракети С-300.

Як пише ЗМІ, уламки впали в один із городів у селі Кіцкани. За попередніми даними, постраждалих - немає.

"При цьому бойова частина ракети увійшла в ґрунт, але не розірвалася. Вибух стався о першій годині ночі", - уточнило News Maker.

Обстріл України 25 вересня

Російські окупанти атакували міста України цієї ночі ракетами різних типів та ударними дронами. Повітряну тривогу було оголошено по всій території країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Це сталося через війну, яку веде РФ": Санду про осколки ракети С-300 у Придністров'ї 5.00 5 1
Політика / Європа
26.09.2023 502
Еще материалы раздела «Європа»