<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
26.09.2023 385

США можуть передати Україні додаткові танки Abrams

Сполучені Штати Америки допускають постачання додаткової партії танків M1 Abrams для Збройних сил України.

Про це повідомляє The Messenger.

За словами двох високопоставлених чиновників Міністерства оборони США, у суботу в Україну прибула певна кількість танків M1A1 Abrams.

Це перша поставка танків Abrams, обіцяних адміністрацією президента США Джо Байдена ще в січні.

Видання зазначає, що Білий дім і Пентагон розглядають можливість відправки в Україну додаткових танків M1 Abrams.

Йдеться про партію бойових машин, загальною кількістю до 30 штук. Прибуття танків "Абрамс" відбувається на тлі триваючого багатомісячного контрнаступу українських військ проти російських військ.

"Абрамси" цінуються за їхню здатність проривати укріплені позиції і знищувати російську бронетехніку, а президент України Володимир Зеленський і його командири сподіваються, що вони зможуть допомогти українським силам повернути утримувані Росією території в східних і південних регіонах України", - йдеться у матеріалі.

Оценка материала:

5.00 / 1
США можуть передати Україні додаткові танки Abrams 5.00 5 1
Політика / Україна
26.09.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»