<
НОВИНИ ДНЯ: У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогеркавсі новини дня
Політика
Україна
27.09.2023 389

Якою буде ця зима на фронті та чому важливо не дати ворогу перепочити — Маломуж розкрив деталі

Сьогодні жодна контратака РФ не має великого успіху.

60f8973542e5dab875b2d7e7407762aa_27.09.23

Цьогорічна зима буде відрізнятися від минулої, адже ЗСУ сьогодні знають сили й засоби противника, які у нього є резерви та які можливості він може задіяти на фронті. Також серед переваг — новітня техніка, яку українські захисники отримали від партнерів.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

Новітня техніка

“В першу чергу ми створили систему із задіянням засобів із різних радянських моделей, які були на озброєнні армії, відповідно до модернізованої техніки, яка надійшла з країн Східної Європи — Польщі, Чехії, Словаччини, частково Румунії, Болгарії, а також інших країн”, — сказав Маломуж.

“Зрозуміло, що це більш новітня техніка, і особливо воєнні засоби країн НАТО більш високого рівня, які дійсно були сформовані за рахунок озброєння США, Франції, Великої Британії, Німеччини, Італії та інших країн”, — зазначив він.

“Це те, що сьогодні вже надійшло нам за рахунок кількох системних засідань у форматі “Рамштайн”, які визначили потреби, врахували можливості РФ і їхню складову, особливо знецінення їхнього високоточного озброєння”, — прокоментував генерал.

“Не дати ворогу перепочити”

“Тому ми сьогодні знаємо сили й засоби противника, які в них є резерви та які можливості вони можуть задіяти на фронті щодо захисту енергооб’єктів, захисту великих міст, захисту портової інфраструктури”, — розповів він.

“А найголовніше — під час проведення наступальних операцій ми нищитимемо всі центри керування, всі резерви, які будуть підтягуватися під конкретний сектор, де ми будемо проводити наступальні операції і формувати потужні ударні групи в перспективі, які не даватимуть ворогу не лише перепочити, а навіть оговтатися, щоб провести контратаки”, — зауважив Маломуж.

“Сьогодні жодна контратака не має великого успіху. Я думаю, це свідчення того, що у нас система вогневих засобів і ефективного керівництва військами, а також дуже потужна розвідка, яка вираховує в режимі онлайн усі дії противника, забезпечують такий пріоритет”, — резюмував генерал.

Оценка материала:

5.00 / 2
Якою буде ця зима на фронті та чому важливо не дати ворогу перепочити — Маломуж розкрив деталі 5.00 5 2
Політика / Україна
27.09.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»