<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Україна
28.09.2023 996

Україна хоче отримати західні аналоги крилатих ракет "Калібр" і Х-101, - Economist

Україна використовує крилаті ракети для ударів по окупантах. Однак ЗСУ потребують і додаткових західних аналогів російських "Калібрів" і Х-101.

_101_roszmi_3_650x410_28.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Economist.

"Україна також має у своєму розпорядженні нові ракети: постійні потоки крилатих ракет Storm Shadow/Scalp з Великої Британії та Франції, а також нову версію "Нептуна" класу "земля-земля", - йдеться у матеріалі.

Джерело в Генштабі України повідомило виданню, що велика зміна полягає в тому, що ЗСУ отримали нові ракети і розвіддані.

"Щойно в нас є мета і ми можемо її досягти, ми робимо саме це. Інші крилаті ракети перебувають у стадії розробки", - додав представник Генштабу.

Україні потрібні додаткові крилаті ракети

Також представник Генштабу ЗСУ заявив, що Україні потрібні аналоги російських "Калібрів" і Х-101.

Зазначається, що швидкість, маневровість і скритність такого виду зброї ускладнюють її перехоплення.

Що відомо про ці ракети

"Калібр" - сімейство російських крилатих ракет. Розроблені та виробляються ОКБ "Новатор".

Тактико-технічні характеристики ракет сімейства "Калібр", що стоять на озброєнні Збройних сил Росії, достеменно невідомі. За повідомленнями від 2012 року, дальність стрільби ракетами "Калібр" по морських цілях становить 375 км, по наземних - 2600 км.

Х-101 - стратегічна крилата ракета "повітря-земля" з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Розроблена конструкторським бюро "Радуга" (1995-2013).

Використовує комбіновану систему наведення: інерціальна система з оптико-електронною корекцією; на кінцевій ділянці використовується головка самонаведення. Може отримувати комплексну інформацію і за маршрутом, і за координатами цілі. На відміну від ракет попереднього покоління, є принципова можливість зміни цілі, коли ракета вже перебуває в польоті.

Удари по Криму та Севастополю

Останніми тижнями в Криму активізувалася "бавовна". То росіяни скаржаться на масові атаки дронів, то на ракетні удари.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна хоче отримати західні аналоги крилатих ракет "Калібр" і Х-101, - Economist 5.00 5 2
Політика / Україна
28.09.2023 996
Еще материалы раздела «Україна»