<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєктвсі новини дня
Політика
Україна
28.09.2023 407

Чи встигне Україна перерізати сухопутний коридор РФ в Крим до зими: відповідь експерта

Експерт зауважив, що ЗСУ витратили понад 3 місяці, щоб просунутися на 15-20 кілометрів. Скільки часу треба, щоби подолати ще зо 20 кілометрів – "можна собі лише уявити".

ca7759a9f880773dd3487187fec43e3d_28.09.23

ЗСУ розпочали контрнаступ, зокрема аби розірвати сухопутний коридор до окупованого Криму і вийти на узбережжя Азовського моря.

Чи встигнуть українські військові виконати це завдання до зими, пояснив військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов в інтерв’ю ТСН.ua.

"Згадаємо, з чого починався український наступ від 4 червня. Протягом усього цього часу українська армія системно, методично прочавлювала ворожу оборонну лінію – так звану лінію оборони імені "генерала Армагеддону" Суровікіна", – каже експерт.

Селезньов пояснив, що лінія оборони Суровікіна – не якась фізична там траншея чи окоп, в якому рясно сидять російські "мобіки", яки ведуть оборонні бої. Лінія оборони Суровікіна передбачає багатошарові лінії захисних споруд, окопів, протинкових ровів, залізобетонних пірамід, довготривалих вогневих точок, між якими розташована величезна кількість мінних полів.

Аналітик наголосив, що окупанти ретельно підготувалися за ті 9 місяців часової фори.

Коли ЗСУ вийдуть до Токмака – поки рано прогнозувати

"Близько 15-20 кілометрів, які ми подолали за цей проміжок часу на деяких ділянках фронту – ми на це витратили щонайменше 3,5 місяця. Скільки часу буде треба, щоби подолати ще зо 20 кілометрів – ми можемо собі лише уявити, але навряд чи ми зможемо назвати точну дату, до якої ми зможемо вийти на Токмак. Ми не знаємо ані щільності мінування, ані кількості ворожих ресурсів... Коли ми маємо таку кількість невідомих, чітко зазначити, коли саме ми зможемо вийти до Токмака, вкрай важко сказати", – пояснює Селезньов.

Експерт наголосив на важливості для росіян залізничного вузла в районі Токмака.

"В будь-якому разі є абсолютно очевидна позиція в цьому рівнянні. Вона полягає в тому, що як тільки ми зможемо наблизитися впритул до залізничного вузла в районі Токмака, Росія втратить можливість використовувати залізничне сполучення між Мелітополем і Волновахою... А це означає, що у росіян виникнуть проблеми, в який спосіб забезпечувати повноцінне логістичне утримання ворожого угрупування військ, що діє як на півдні Запорізької області, так і, відповідно, на півдні Херсонської області", – підсумував він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи встигне Україна перерізати сухопутний коридор РФ в Крим до зими: відповідь експерта 5.00 5 2
Політика / Україна
28.09.2023 407
Еще материалы раздела «Україна»