<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Україна
27.09.2023 842

В Україні з'явиться новий вид покарання замість в'язниці

У вівторок, 26 вересня, президент Володимир Зеленський підписав закон, який впроваджує новий вид покарання – пробаційний нагляд.

Про це свідчать дані картки законопроєкту 9185 на сайті Верховної Ради. Закон вносить зміни до Кримінального, Кримінального процесуального кодексів України та інших законодавчих актів України щодо удосконалення видів кримінальних покарань в умовах воєнного стану.

У пояснювальній записці законопроєкту зазначається, що в умовах воєнного стану існує необхідність у оптимізації слідчих ізоляторів, зокрема, у збільшенні місць за рахунок ліквідації арештних домів, в тому числі для тримання військовополонених.

Таким чином в систему кримінальних покарань вводиться нове покарання у вигляді пробаційного нагляду, як основного видупокарання, що передбачає комплексний вплив на правопорушника без ізоляції від суспільства протягом 1-5 років (1-2 роки для неповнолітніх).

Покаранням у виді пробаційного нагляду пропонується доповнити санкції статей (частин статей) Особливої частини Кримінального кодексу України, як альтернативу обмеженню волі.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні з'явиться новий вид покарання замість в'язниці 5.00 5 2
Політика / Україна
27.09.2023 842
Еще материалы раздела «Україна»