<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєкт  Вибори 202...5? та зміна Кабміну: що планують у Зеленського і де себе бачить опозиціявсі новини дня
Політика
Україна
27.09.2023 378

В НАТО не розглядають вступ України до Альянсу в обмін на території, - посол Києва

В Північноатлантичному союзі не розглядають можливість вступу України до Альянсу через відмову від тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника України при НАТО Наталії Галібаренко, яку цитує "Інтерфакс-Україна".

Під час розмови з журналістами в Брюсселі Галібаренко заявила, що серед країн-членів НАТО немає подібних дискусій, що й підтвердили делегації інших країн.

"Мені доводилося чути висловлювання, мовляв, Україні варто врахувати досвід Німеччини, яка вступала до НАТО частинами. Але це неформальні обговорення, в яких перевіряють ґрунт: вони хочуть подивитися, якою буде реакція. У штаб-квартирі НАТО такого немає", - сказала Галібаренко.

Представник України при НАТО додала, що в Альянсі зокрема обговорюють, як Україна може поєднати проведення реформ з веденням бойових дій, оскільки усі розумують наскільки це важко.

"Іноді партнери визнають, що вимагають від нас забагато, адже щодо реформ нам висувають ті самі вимоги, які виконували країни у мирний час. Ми не маємо десяти років на реформи. У нас інші терміни", - відзначила посол.

Оценка материала:

5.00 / 1
В НАТО не розглядають вступ України до Альянсу в обмін на території, - посол Києва 5.00 5 1
Політика / Україна
27.09.2023 378
Еще материалы раздела «Україна»