<
НОВИНИ ДНЯ: Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Світ
28.09.2023 477

Азербайджан затримав на кордоні "ексголову" Карабаху, мільярдера Рубена Варданяна

Варданян також намагався евакуюватися.

3beb6446e66bc01f68a37e3fe4fdbfe7_28.09.23

На кордоні з Азербайджаном затримали колишнього так званого "голову уряду" Карабаху - мільярдера Рубена Варданяна. Він хотів виїхати до Вірменії під час масової евакуації з регіону.

Повідомлення про це з'явилося Telegram-каналі Варданяна від імені його дружини Вероніки Зонабенд. Пише ТСН. 

Жінка повідомила, що Варданяна заарештувала та "взяла в полон" азербайджанська влада. Варданян хотів потрапити до вірменського міста Ґоріс. За даними ЗМІ, його затримали в Лачинському коридорі.

Прикордонна служба Азербайджану підтвердила затримання Варданяна, опублікувавши фотографію.

Зазначається, Рубен Варданян - уродженець Єревана, інвестор та мільярдер. У вересні 2022-го він відмовився від російського громадянства і заявив про переїзд до Нагірного Карабаху.

Як повідомлялося, 19 вересня у Міноборони Азербайджану зробили заяву про початок "антитерористичних заходів" у Карабаху. В Баку наголошували, що з ладу будуть виводитися виключно легітимні військові цілі та військова інфраструктура.

Вже 20 вересня, "влада" Карабаху заявила, що припиняє вогонь і складає зброю від 13:00 цього дня. Своєю чергою Азербайджан повідомив, що закінчує "антитерористичні заходи".

Оценка материала:

5.00 / 2
Азербайджан затримав на кордоні "ексголову" Карабаху, мільярдера Рубена Варданяна 5.00 5 2
Політика / Світ
28.09.2023 477
Еще материалы раздела «Світ»