<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
28.09.2023 314

Генерал Годжес присоромив критиків контрнаступу ЗСУ

Військовий наголошує, що українським воїнам доводиться наступати без підтримки авіації.

57551285604c7df9ef85bfdb9f1eae26_28.09.23

Колишній головнокомандувач сухопутних військ США в Європі Бен Годжес вважає, що критика українського контрнаступу - це непрофесійні та марні заяви. Пише ТСН. 

Так він прокоментував критичні зауваження на адресу дій української армії у війні, повідомляє "Голос Америки".

"Контрнаступ – це не лише те, що ми бачимо на полі бою", - зауважив він.

Генерал наголошує, що українським воїнам доводиться наступати без підтримки авіації. А без неї, додає Годжес, США, Велика Британія чи Німеччина ніколи не посилала б своїх солдатів у бойові дії.

Зі слів американського військового, ЗСУ проводять багатоскладові комплексні операції, включно з роботою спецпризначенців, атаками дронів, кібер боротьбою, виведенням з ладу російських радарів та ППО.

Генерал наголосив: тим, хто за вісім тисяч кілометрів критикує, як хтось інший заходить на мінні поля і окопи та розміновує їх, повинно бути соромно самим за себе.

Як повідомлялося, американські аналітики вважають, що Росія намагається виграти час під час контрнаступу ЗСУ. Втім, в ISW не можуть пояснити, як Кремль збирається використати час, куплений ціною власних солдат.

Оценка материала:

5.00 / 1
Генерал Годжес присоромив критиків контрнаступу ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Світ
28.09.2023 314
Еще материалы раздела «Світ»