<
НОВИНИ ДНЯ: Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травнявсі новини дня
Політика
Світ
29.09.2023 484

Росія хоче повернутися в Раду ООН з прав людини. МЗС нагадало, де її місце

Росія не може повернутися в Раду Організації Об'єднаних Націй з прав людини, доки не понесе покарання за війну в Україні. Місце злочинців з країни-агресора на лаві трибуналу.

dscf0479_id83951_1300x867_14_650x410_29.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спікера Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка у Facebook.

За його словами, Росія за допомогою просування своєї кандидатури до Ради ООН з прав людини хоче довести, що "може продовжувати безкарно брутально порушувати права людини, вчиняти воєнні злочини та злочини проти людяності".

"Позиція України чітка: Росія не повинна отримати права повернутися до одного з ключових органів ООН, доки вона не понесе відповідальності за всі злочини. Місце російських військових злочинців на лавах трибуналу, а не в Раді ООН з прав людини", - додав Ніколенко.

Що передувало

Нагадаємо, вчора, 26 вересня, видання ВВС повідомляло, що Росія намагається знову приєднатися до Ради ООН з прав людини. Російські дипломати домагаються переобрання на трирічний термін.

Країну-агресора було виключено з Ради після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія хоче повернутися в Раду ООН з прав людини. МЗС нагадало, де її місце 5.00 5 1
Політика / Світ
29.09.2023 484
Еще материалы раздела «Світ»