<
НОВИНИ ДНЯ: Чи продовжать після 18 травня роздавати повістки на вулицях: у Міноборони дали відповідь  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.09.2023 463

Помірно теплий. Синоптики дали прогноз на жовтень

Перший місяць осені, як і прогнозували синоптики, виявився теплим та сонячним. Але в кінці місяця температура повітря поступово почала знижуватися.

Доктор фізико-математичних наук в галузі метеорології Вазіра Мартазінова розповіла, якою буде погода в Україні у жовтні та листопаді, пише Укрінформ.

За її прогнозом, середньомісячна температура повітря у жовтні на заході України становитиме 12-13°С, на решті території - 12-15°С.

«Норма середньомісячної температури у жовтні - близько 8°С. Цього року вона буде вищою, аніж у минулому. Зокрема, на заході України температура повітря буде на 2-4°С вище норми та складатиме 12-13°С. На решті території країни температура буде ще більшою - близько 12-15°С», - сказала вона.

Експертка також повідомила, що найбільше опадів у жовтні очікується у Чернігівській, Київській, Житомирській, Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях. За прогнозами, опади там складуть 120-150% від місячної норми, яка становить 40-50 мм. Водночас посушливими будуть Сумщина, Полтавщина та Дніпровщина.

Що ж стосується листопада, то за її прогнозом, в листопаді цього року також буде тепліше, аніж торік. У середині місяця можна очікувати перший сніг, який швидко розтане.

Оценка материала:

5.00 / 1
Помірно теплий. Синоптики дали прогноз на жовтень 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.09.2023 463
Еще материалы раздела «Суспільство»