<
НОВИНИ ДНЯ: Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецептвсі новини дня
Політика
Світ
29.09.2023 352

"Жахлива наруга": Трюдо перепросив за запрошення ветерана СС "Галичина" на виступ Зеленського

Інцидент обурив мільйони людей.

b12e347d102710c490c950586536d01d_29.09.23

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо попросив вибачення від імені Канади після того, як ветерана СС "Галичина" було запрошено до парламенту на честь президента України Володимира Зеленського. Пише ТСН. 

Про це повідомляє CBC.

"Усі ми, хто був в цій палаті у п'ятницю, глибоко шкодуємо про те, що встали та аплодували, хоча ми зробили це, не усвідомлюючи контексту", – сказав Трюдо.

Наруга над жертвами Голокосту

За словами прем'єр-міністра, це була жахлива наруга над пам'яттю мільйонів людей, які загинули в Голокості. Запрошення колишнього солдата Ярослава Гуньки було дуже болісним для євреїв, поляків, циган, ЛГБТ спільноти та інших людей, які зазнали нападів нацистського режиму у Другій світовій війні.

Трюдо також повторив, що Канада глибоко шкодує за зображення Зеленського, який аплодує Гуньці. Цей образ використали російські пропагандисти.

Нагадаємо, на тлі запрошення Гуньки спікер Палати громад Канади Ентоні Рота оголосив про відставку. Все, що відомо про скандал, читайте в матеріалі.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Жахлива наруга": Трюдо перепросив за запрошення ветерана СС "Галичина" на виступ Зеленського 5.00 5 2
Політика / Світ
29.09.2023 352
Еще материалы раздела «Світ»