<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Руйнівний шторм Беріл: дослідники показали "око" урагану з космосу та зсередини  Путін вважає, що виграє війну, затягуючи бойові дії, - ISW  Квасолевий суп з капустою та ковбасою: рецепт страви з простих інгредієнтів  "Кучерявий" Місяць: вчені розкрили таємницю загадкових аномалій на поверхні супутника Землі  Президент Фінляндії оцінив, хто міг би закінчити війну в Україні "одним дзвінком телефоном"  Зеленський назвав країни, які можуть припинити війну в Українівсі новини дня
Політика
Європа
29.09.2023 374

"Це дуже серйозно": у МЗС Румунії заявили, що війна в Україні зачепила їхню країну

Ситуація з безпекою погіршується, зазначили у відомстві.

df010dcfce9e7546a128fda4cd5f3634_29.09.23

Війна Російської Федерації проти України торкнулася безпосередньо Румунії. Пише ТСН. 

Про це заявила міністр закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску.

Лумініца Одобеску висловилася про падіння на території своєї країни уламків БПЛА, подібних до тих, якими росіяни атакують українську портову інфраструктуру на Дунаї.

"Це дуже серйозно, і це становить ризик для наших громадян", — сказала вона.

Очільниця МЗС підкреслила, що згаданий інцидент є порушенням повітряного простору Румунії. Міністр також згадала про те, що румунська влада "рішуче засудила" всі удари ЗС РФ по українській цивільній інфраструктурі.

"Ситуація з безпекою в нашому регіоні погіршується... Те, що Росія останнім часом робить у нашому регіоні — обурливо", — заявила Одобеску.

На території Румунії впали російські безпілотники: що відомо

4 вересня очільник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив, що під час нічної масованої  Збройних Сил Російської Федерації стався вибух кількох російських безпілотних літальних апаратів-камікадзе типу "Shahed 136" на території Румунії, неподалік від Ізмаїльського порту.

Того ж дня в Міноборони Румунії повідомили, що російські безпілотники не становили прямої загрози країні. Крім цього, відомство заявило, що країна вжила "додаткових заходів для посилення пильності" у своєму національному просторі.

Напередодні влада країни, яка є членом НАТО, також оголосила про будівництво укриттів для цивільних на прикордонні.

Слід зауважити, що після інцидентів в  Румунії кілька разів викликали російського дипломата. В МЗС вкотре наголосили на протесті проти чергового порушення повітряного простору Румунії російськими дронами.

Росіяни атакували безпілотниками припортову і прикордонну інфраструктуру Ізмаїльського району Одещини в ніч проти 26 вересня. Дрони пошкодили будівлю пункту пропуску, склади та близько 30 вантажівок.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Це дуже серйозно": у МЗС Румунії заявили, що війна в Україні зачепила їхню країну 5.00 5 1
Політика / Європа
29.09.2023 374
Еще материалы раздела «Європа»