<
НОВИНИ ДНЯ: Експерти надали Раді безпеки ООН "неспростовні" докази використання Росією ракет з КНДР, - AP  Не тільки через війну. Чому Україну не беруть в НАТО  Рецепт вишневого пудингу  "Я оновив свої дані": очільник УГКЦ розповів про ставлення церкви до мобілізації духовенства  Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Найсмачніший український борщ — рецептвсі новини дня
30.09.2023 453

В Україні запустили ще п’ять газових свердловин

"Укргазвидобування" запустило ще п'ять свердловин з додатковим видобутком 500 тис. кубометрів газу на добу.

_vidobuvannya_sverdlovina_gettyimages_108093975_4_650x410_30.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

За даними прес-служби, чотири з п'яти свердловин пробурені на "старих" родовищах віком 45-55 років. Ще одна - повністю нова. Вперше газ із неї надійшов у газотранспортну систему України цього місяця.

Завдяки використанням нових технологій на одному із "старих" родовищ за останні два роки вдалося збільшити добовий видобуток газу на 35%. На іншому - майже на 50%.

Як заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в інтерв'ю виданню Newsweek, планується "зберегти темпи 7%-го зростання добичі газу" на рік. "Наша мета на наступний рік 14 млрд кубічних метрів тільки за рахунок "Нафтогазу", - сказав він, відзначивши важливість збільшення видобутку і у приватних компаній.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" достроково заповнив підземні газосховища для проходження цієї зими. Обсяг запасів у ПСГ перевищує 15,1 млрд кубометрів газу.

Як завив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, це буде перша зима для України, яку пройдемо завдяки газу власного видобутку без імпорту.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні запустили ще п’ять газових свердловин 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
30.09.2023 453
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»