<
НОВИНИ ДНЯ: Не тільки через війну. Чому Україну не беруть в НАТО  Рецепт вишневого пудингу  "Я оновив свої дані": очільник УГКЦ розповів про ставлення церкви до мобілізації духовенства  Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Найсмачніший український борщ — рецепт  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.09.2023 363

Чи "обвалиться" гривня наступного року: економіст пояснив, від чого це залежить

За словами експерта, якщо Україна отримуватиме фінансову допомогу від Заходу нерегулярно, це одразу відобразиться на курсі валют.

d35927b7f8c8bf138c8fbf8aa29e056c_30.09.23

Курс валют в Україні наступного року буде безпосередньо залежати від макрофінансової допомоги західних партнерів. Пише ТСН. 

Про це заявив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає "Еспресо".

За його словами, якщо фінансова допомога буде надходити нерегулярно, це одразу відіб'ється на курсі валют.

Також Пендзин пояснив, що від фінансової допомоги партнерів залежить не лише курс валют, а й соціальні виплати та рівень інфляції.

"У США вже розпочалися передвиборчі перегони. Інші наші партнери також мають певні внутрішні проблеми. Тому нерегулярна фінансова допомога призведе до того, що Національний банк України разом з Мінфіном змушені будуть шукати десь кошти для соціальних виплат. Це будуть або облігації внутрішньої державної позики, або будемо друкувати гроші. Так, як це вже було 2022 року, коли надрукували понад 400 млрд. Якщо це відбудеться, то курс, звісно, зміниться.

Якщо ж макрофінансова допомога від наших партнерів приходитиме вчасно, то курс залишиться незмінним", – підсумував він.

Раніше ТСН.ua зібрав прогнози економістів, яким буде курс долара в жовтні.

Також в НБУ розповіли, чи можуть "відпустити" курс гривні до плаваючого курсоутворення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи "обвалиться" гривня наступного року: економіст пояснив, від чого це залежить 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
30.09.2023 363
Еще материалы раздела «Економіка»