<
НОВИНИ ДНЯ: Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспективи  Війна в Україні триватиме до виборів у США – Боррель  Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу України  Якою погодою завершиться квітень: синоптикиня дала прогноз   Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявоювсі новини дня
Політика
Світ
30.09.2023 522

Кремль створюватиме проблеми для України навіть без активних бойових дій: експерт — про новий план РФ

За словами фахівця, Москва прагне перетворити Україну на "державу, що не відбулася".

ccd7322ae3d62bd05f3bcc36a10e50d0_30.09.23

Кремлівська влада створюватиме проблеми Україні протягом 5-10 років, дотримуючись стратегії війни "на виснаження". Пише ТСН.

Про це сказав науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень і старший аналітик благодійного фонду "Повернись живим" Микола Бєлєсков в інтерв'ю "24 каналу".

Новий план РФ полягає в тому, щоб створювати постійні проблеми для українців протягом 5-10 років.

Така ситуація відлякуватиме і інвесторів, а також заважатиме поверненню біженців.

На думку експерта, РФ обирає підхід до повільного виснаження України.

"Тобто окупувати частину території, а на решті — не давати можливість нормально жити. Відлякувати інвесторів, заважати біженцям повертатися і дивитися, що станеться з такою державою через 5-7-10 років", — вважає Бєлєсков.

За його словами, у Кремля є можливість створювати проблеми Україні навіть без широкомасштабних наступів своїх військ. Асиметрія полягає в тому, що бойові дії тривають саме на нашій території.

"У рашистів є можливість створювати нам проблеми навіть без активних бойових дій, навіть без проведення стратегічних наступальних операцій, реалізовувати стратегію повільного перетворення України на failed state, на жаль", — пояснив експерт.

Нагадаємо, 28 вересня до Києва прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг. Він зустрівся із президентом Володимиром Зеленським і заявив, що "кожен метр, який повертають українські сили, є метром, який втрачає Росія".

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремль створюватиме проблеми для України навіть без активних бойових дій: експерт — про новий план РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
30.09.2023 522
Еще материалы раздела «Світ»