<
НОВИНИ ДНЯ: Великдень-2024. Які будуть обмеження і чи скасують комендантську годину  Чи встигнуть до зими відновити енергетику України: що кажуть експерт та Міненерго  Чи справді Україна готується до перемовин з РФ у червні: в РНБО відповіли  Погода в Україні на 30 квітня: що прогнозують синоптики  Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію  Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2023 2907

На Київщині місцеві мешканці незаконно зберігали російський ЗРК “Тор” та ракети до нього

Ймовірно, зброю покинули російські окупанти під час бойових дій на території Чернігівської області

da9049ce7eeb6f87287df02389a7c6c5_01.10.23

Двоє жителів Бориспільського району Київської області віком 38 та 45 років незаконно зберігали російський зенітно-ракетний комплекс і боєприпаси до нього. Пише ТСН. 

Про це повідомили у п’ятницю, 29 вересня, у пресслужбі поліції Київської області.

За попередньою інформацією, зброю покинули російські окупанти під час бойових дій на території Чернігівської області.

Спочатку поліцейські виявили та вилучили ЗРК “Тор”, який один із чоловіків ховав у Броварському районі. Після цього вдалося встановити, де розташовані боєприпаси до нього. Їх зберігав другий співучасник - в іншому регіоні Київської області в орендованому гаражному боксі.

У ході обшуків вилучено 2 секції з 8 зенітними ракетами, які призначені для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони.

За рішенням суду боєприпаси передано на потреби ЗСУ. Вартість ракет складає близько 30 мільйонів гривень.

“За фактом зберігання, придбання та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу фігурантам повідомлено про підозру [ч. 1 ст. 263 ККУ]. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів”, - повідомили у поліції Київщини.

Нагадаємо, восени 2022 року на Харківському напрямку українські військові здобули чимало трофеїв, серед яких є не тільки танки та БТР.

Оценка материала:

5.00 / 4
На Київщині місцеві мешканці незаконно зберігали російський ЗРК “Тор” та ракети до нього 5.00 5 4
Політика / Україна
01.10.2023 2907
Еще материалы раздела «Україна»