<
НОВИНИ ДНЯ: Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТОвсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2023 795

Росія вибудовує нову лінію укріплень на шляху до Бердянська , - розвідка Естонії

Російські війська зміцнюють оборону Токмака і вибудовують нову лінію укріплень на шляху до Бердянська у Запорізькій області.

_viyskoviy_mariupol_gettyimages_1239421668_12_650x410_01.10.23

Про це заявила розвідка Естонії, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.

"За винятком резонансного удару по штабу в глибині Криму, порівняно з минулим тижнем нових подій у війні в Україні сталося відносно мало", - йдеться у повідомленні.

У розвідці уточнюють, що українські підрозділи продовжують діяти на тактичному рівні в Запорізькій області на Оріхівському напрямку поруч із селом Роботине.

"Українці розширили і зміцнили плацдарм, а також вийшли до околиць сіл Новопрокопівка і Вербове. Основний тягар боїв лежить на піхоті, підтримані вогнем артилерії тактичні групи якраз добре підходять для захоплення укріплених позицій. Мінні поля все ще сковують маневри техніки", - додали у зведенні розвідувального центру Сил оборони Естонії.

Росіяни зміцнюють оборону в Запорізькій області

У розвідці Естонії додали, що росіяни зробили кілька локальних контратак, але вони не принесли очікуваного результату.

Одночасно з цим російські війська зміцнюють оборону Токмака і вибудовують нову лінію укріплень на шляху до Бердянська.

"Найближчим часом українцям все ж буде складно домогтися оперативного успіху, тобто, повністю перерізати сухопутний шлях до Криму", - заявили в розвідувальному органі.

Контрнаступ ЗСУ в Запорізькій області

Українські військові продовжують ведення наступальних дій в Запорізькій області. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що маркером наступного прориву ЗСУ буде звільнення Токмака.

Вчора речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомив, що російські війська посилюють оборону в районі Токмака і на окупованій частині Запорізької області.

Також у Центрі національного спротиву повідомляли, що Росія почала збільшувати кількість військових у тимчасово окупованому місті Токмак.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія вибудовує нову лінію укріплень на шляху до Бердянська , - розвідка Естонії 5.00 5 1
Політика / Україна
01.10.2023 795
Еще материалы раздела «Україна»