<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  Новий закон про мобілізацію набув чинності: скільки є часу на похід до ТЦК  Чи продовжать після 18 травня роздавати повістки на вулицях: у Міноборони дали відповідь  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі СШАвсі новини дня
Політика
Росія
01.10.2023 573

Путін оголосив призов: новобранців до армії РФ набиратимуть також на окупованих територіях України

На строкову службу у Росії планують набрати 130 тисяч осіб.

5e3571f05cb3cda3d7e433ca11650377_01.10.23

Російський президент Володимир Путін підписав указ про початок осіннього призову до армії. Пише ТСН. 

Про це повідомляє ВВС.

Осінній призов триватиме від 1 жовтня до 31 грудня 2023 року у всіх регіонах Росії, а також на тимчасово окупованій території України, зокрема у Криму.

Під час цього призову на строкову службу у Росії планують набрати 130 тисяч новобранців.

Хоча російські військові традиційно запевнили, що призовників не відправлятимуть на війну до України, але якщо їх змусять укласти контракти з російською армією, то такий варіант цілком можливий.

Призовний вік цієї осені залишиться тим самим — від 18 до 27 років. До 30 років (зі збереженням нижньої планки 18 років) його підвищать наступної осені, коли розпочнеться черговий призов.

Минулого року призовна кампанія у РФ розпочалася пізніше через те, що Путін оголосив “часткову” мобілізацію.

Нагадаємо, раніше експерт з питань національної безпеки Іван Варченко підрахував кількість росіян, призваних до армії під час “часткової” та прихованої мобілізації, та спрогнозував невтішну для Кремля ситуацію з протестами у разі спроби поповнити армію новим “гарматним м’ясом”.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін оголосив призов: новобранців до армії РФ набиратимуть також на окупованих територіях України 5.00 5 2
Політика / Росія
01.10.2023 573
Еще материалы раздела «Росія»