<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.10.2023 359

Що робити, коли немає розпушувача для тіста: чим замінити продукт

Чим замінити розпушувач для тіста і чи можна взагалі обійтися без нього.

Розпушувач – це спеціальний порошок для випікання, який містить у собі крохмаль чи борошно, соду й лимонну кислоту. Завдяки розпушувачу тісто у випічці піднімається і стає пишним. Та що робити, коли порошок раптом закінчився, а до магазину йти немає часу й можливості? Розповідаємо, як вийти з цієї ситуації і чим можна замінити продукт, щоб ваша випічка була пишною та смачною. Пише ТСН. 

Чим можна замінити розпушувач у будь-якому тісті: 4 варіанти для пишної випічки

Для того, аби скористатися тим чи іншим замінником розпушувача, треба розуміти, як він працює. Вся річ у тому, що поєднання соди й лимонної кислоти дає хімічну реакцію, внаслідок чого виділяється вуглекислий газ. Цей процес і допомагає тісту стати пухким. Тому важливо підібрати саме ті замінники, які повторюватимуть цю реакцію – виділятимуть вуглекислий газ. Є кілька варіантів, щоб замінити розпушувач на інші продукти.

  • Варіант №1: сода. Такий варіант підходить для здобного, бісквітного, заварного й пісочного тіста, якщо у складі є кислі продукти. Сода вважається чудовим розпушувачем, тому може замінити продукт у пропорціях 1:1. Соду треба додавати в чистому вигляді, гасити оцтом не варто.
  • Варіант №2: сода й оцет. Такий замінник розпушувача підходить для здобного, бісквітного, пісочного та заварного тіста. Якщо в тісті немає кислих складників, тоді варто гасити соду оцтом, тому що вона не встигне розкластися і тісто матиме неприємний запах. Додають соду у пропорціях: 1 чайну ложку розпушувача замінюємо на пів чайної ложки соди, гашеної оцтом. Вводити гашену соду в тісто потрібно швидко, щоб вуглекислий газ не випарувався. Випікати також варто одразу.
  • Варіант №3: алкоголь чудово підійде, щоб замінити розпушувач. Він підходить лише для дріжджового і пісочного дріжджового тіста. Від дії алкоголю тісто стане пухким і матиме тонкий аромат. Пропорції будуть такими: на 1 кілограм тіста треба додавати 1 столову ложку алкоголю.
  • Варіант №4: газована вода – напій, який чудово може замінити розпушувач. І, мабуть, така вода знайдеться у кожного вдома. Сильногазована вода наповнює тісто вуглекислим газом не гірше, ніж інші складники – сода чи алкоголь. Газовану воду можна додавати замість розпушувача у здобне, прісне, заварне та інше тісто, яке роблять на воді. Стосовно пропорцій діє наступне правило: треба просто замінити просту воду за рецептом сильногазованою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що робити, коли немає розпушувача для тіста: чим замінити продукт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.10.2023 359
Еще материалы раздела «Суспільство»