<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.10.2023 587

Дві ложки до пральної машини – і рушники стануть м'якими, наче пух: народний засіб від жорсткості

Навіть дуже жорстким махровим рушникам можна повернути м'якість, якщо знати деякі секрети.

db3b877a38b5700ae32527a6ae788160_01.10.23

Щоб приготувати ефективний і простий засіб для прання махрових рушників, візьміть найдешевший шампунь і сіль, яку використовують для посудомийних машин. Останню можна замінити звичайною або морською сіллю. Пише ТСН. 

Налийте дві кришки шампуню просто до барабана пральної машини, далі помістіть капронову шкарпетку, в яку насипте дві столові ложки солі. Після цього треба акуратно розкласти рушники та запустити швидкий режим прання з температурою 40 градусів і віджиманням на 800 обертів.

Після закінчення прання варто одразу розпочати другий етап. Не витягаючи рушники з пральної машини, додайте до барабана одну столову ложку лимонної кислоти і знову запустіть швидкий режим, але температуру виставте вже 20 градусів. Навіть найжорсткіші рушники після такої процедури стануть м'якими, наче пух.

Як повернути м'якість махровим рушникам: ще кілька способів

  1. Оцет + сода – вам треба взяти 1 склянку оцту та влити її до відсіку для рідких засобі пральної машини. Запустіть цикл прання за високої температури без віджимання й полоскання. Потім насипте 1/2 склянки соди до відсіку для порошку і повторіть прання, але вже з віджиманням і полосканням.
  2. Сіль + свіже повітря – розчиніть кілька ложок звичайної солі в літрі прохолодної води, помістіть туди рушники, залиште на 30-40 хвилин. Потім добре прополощіть, відтисніть руками і розвісьте сушитися на свіжому повітрі (але не під прямими сонячними променями).
  3. Холодна вода + сніг – взимку можете спробувати цей цікавий спосіб. Спочатку виперіть рушники в дуже холодній воді, потім наберіть до глибокої ємності сніг і помістіть туди рушники. Через кілька годин прополощіть і висушіть.
  4. Оцет + вода – якщо рушники втратили свою м'якість, можна спробувати прополоскати їх в оцті. Після звичайного прання помістіть рушники в розчин з 10 літрами води та 1/2 склянки оцту.
  5. Нашатирний спирт + вода – розчиніть 2 чайні ложки нашатирного спирту в кількох літрах холодної води, додайте 2 столові ложки солі, помістіть у цю воду рушники і залиште на 2 години. Потім не забудьте прополоскати й висушити.

Не забувайте, що махрові рушники радять прати окремо від інших речей. Так вони довше залишатимуться м'якими. Якщо на рушниках є сильні забруднення, попередньо замочіть їх у холодній воді. Прати махрові рушники не можна за температури вище 60 градусів, а кольорові – вище 40 градусів, щоб вони не полиняли.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дві ложки до пральної машини – і рушники стануть м'якими, наче пух: народний засіб від жорсткості 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.10.2023 587
Еще материалы раздела «Суспільство»