<
НОВИНИ ДНЯ: Традиції та прикмети на Великдень 2024: що можна і не можна робити  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2023 1270

"Є ціле покоління з промитими мізками": експерт про проблеми деокупації Донецька, Луганська та Криму

Експерт пояснив, чому з окупованих 2014 року територій України буде важко витіснити ідеологію "руского міра".

6a8d3c35f6d5308fbb3496f8cdbfe5f9_01.10.23

Експерт з питань зовнішньої та безпекової політики "Центру оборонних стратегій" Олександр Хара каже, що після деокупації Донецька, Луганська та Криму виникнуть певні проблеми з людьми, яким росіяни роками промивали мізки ідеологією "руского міра". Пише ТСН. 

Про це він сказав в ефірі каналу "Еспресо".

"В Донецьку, Луганську та Криму вже є ціле покоління з промитими мізками, яке ненавидить нас і не розуміє, що відбувається насправді. Але з нинішними захопленими територіями півдня України ситуація інша. Я сподіваюся, що більша частина, хто міг, все ж таки виїхали звідти і загроза призову їх не торкнеться", - зазначив експерт.

Олександр Хара також додав, що Донеччина й Луганщина були спустошені росіянами.

"Виробництва були знищені. Наших співгромадян на окупованих територіях використовували як гарматне м'ясо.  Вбивство окупантів буде фактично частиною вирішення тієї проблеми. Шкода, що так відбувається, але вони не жаліють місцевих, як і своїх військових", - каже експерт.

Він зазначив, що коли ЗСУ повернуть окуповані території, зомбовані люди залишаться. Але коли буде зрозуміло, що є потужна влада, можливість проживати з соціальним забезпеченням тощо, тоді вивітриться вся ця ідеологія "руского міра".

"А її пропагандисти й ватажки будуть знищені або втечуть", - резюмував він.

Нагадаємо, за даними аналітиків ISW, ЗСУ просунулися на Бахмутському напрямку в районі Кліщіївки.

Оценка материала:

5.00 / 4
"Є ціле покоління з промитими мізками": експерт про проблеми деокупації Донецька, Луганська та Криму 5.00 5 4
Політика / Україна
01.10.2023 1270
Еще материалы раздела «Україна»