<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Європа
01.10.2023 597

Україна має право атакувати ракетами Taurus військові об’єкти в Росії — голова комітету Бундестагу

Німецька політикиня закликала не вагатися з передаванням цієї зброї ЗСУ.

bfeb91ade0cb0f9b69314d8efd3a05be_01.10.23

Голова оборонного комітету німецького парламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерман вважає, що удари німецькими крилатими ракетами Taurus по військових об’єктах території Росії не суперечать міжнародному праву. Пише ТСН. 

Про це політикиня заявила в інтерв’ю виданню Berliner Morgenpost.

"Міжнародне право дозволяє Україні атакувати військові об’єкти на території російського агресора. Абсолютно незалежно від того, де була виготовлена зброя і хто її постачав", – підкреслила вона.

Штрак-Ціммерманн закликала не повторювати попередніх помилок і не вагатися з передаванням цієї зброї ЗСУ.

"Ми повинні негайно доставити Taurus, тому що прицільним використанням крилатих ракет українська армія може серйозно порушити російські поставки. Кожен з нас зважує свої дії. Але ви також можете продовжити страждання, надто довго вагаючись", – заявила вона.

Нагадаємо, у Німеччині не поспішають ухвалювати рішення щодо надання Україні крилатих ракет Taurus. Канцлер Олаф Шольц хвилюється, що українські війська почнуть застосовувати це озброєння для ударів по території РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна має право атакувати ракетами Taurus військові об’єкти в Росії — голова комітету Бундестагу 5.00 5 2
Політика / Європа
01.10.2023 597
Еще материалы раздела «Європа»