<
НОВИНИ ДНЯ: Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної страви  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Перший під час війни. Головні підсумки візиту Орбана до України  Війна в Україні запустила "ренесанс" танків – які висновки зробили світ і Росіявсі новини дня
Політика
Європа
02.10.2023 600

Україна може отримати більше САУ Caesar: Франція втричі збільшила виробництво

Франція утричі збільшила виробництво самохідних артилерійських установок Caesar. У зв'язку з цим Україна може отримати значно більше цих гаубиць.

_caesar_foto_suhoputni_vii__ska_zs_ukrai__ni_2_650x410_02.10.23

Про це сказав генеральний директор Nexter Group віцепрезидент французької асоціації оборонної промисловості Ніколя Шамуссі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Суспільне".

На Форумі оборонних індустрій сказав генеральний директор Nexter Group віцепрезидент французької асоціації оборонної промисловості Ніколя Шамуссі заявив, що Україна може отримати більше САУ Caesar.

"Ми поставили Україні різні системи озброєнь, запчастини та навчили українських воїнів обслуговуванню та ремонту наших систем. Зараз ми продовжуємо відправляти запчастини. Тож цей форум, полягає в тому, щоб зрозуміти що робити далі з точки зору місцевого виробництва", - сказав він.

Шамуссі також зазначив, що підписав угоду з Управлінням оборонних закупівель України. У рамках договору усі французькі та українські компанії можуть підписувати індивідуальні угоди.

Він також зазначив, що Україна може отримати більше САУ Caesar.

"Caesar дуже потужна і пристосована до використання вашими військовими. Тому я припускаю, що буде більше поставок Caesar. Ми запровадили кардинальні зміни у промисловому процесі для збільшення можливостей виробництва. З початку війни ми утричі збільшили виробництво САУ Caesar, та удвічі збільшили виробництво боєприпасів. Адже наша спільна єдина мета – допомогти Україні", - сказав Шамуссі.

Форум оборонних індустрій

Перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1) пройшов у Києві 29 вересня. Він обʼєднав 252 компанії з понад 30 країн.

На форумі були присутні виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів. Крім того, долучилися українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу.

Під час форуму президент України Володимир Зеленський оголосив про створення альянсу оборонних індустрій та спецфонду в оборонній сфері. Його наповнять грошима з російських активів та дивідендами від державних оборонних активів.

За даними МЗС, до альянсу вже приєдналися 38 оборонних компаній з 19 країн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна може отримати більше САУ Caesar: Франція втричі збільшила виробництво 5.00 5 1
Політика / Європа
02.10.2023 600
Еще материалы раздела «Європа»