<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
02.10.2023 533

Вдарять по виробництву дронів. Швейцарія слідом за ЄС запровадила санкції проти Ірану

Швейцарія приєдналася до санкцій Європейського Союзу проти Ірану. Вони спрямовані на виробництво іранських дронів, які активно постачають Росії.

imgonline_com_ua_resize_j3ckgnfv0u_650x410_02.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу уряду Швейцарії.

Як зазначають у відомстві, санкції було запроваджено у зв'язку з підтримкою Іраном агресії Росії проти України та постачанням іранських безпілотників для окупантів.

Згідно з обмеженнями, тепер Швейцарія забороняє продаж, постачання, експорт та транзит компонентів, які використовують для виготовлення та виробництва безпілотних літальних апаратів. Крім цього, передбачені цільові фінансові та туристичні санкції щодо фізичних та юридичних осіб, пов'язаних з підтримкою іранської програми БПЛА.

Також Швейцарія вносить у списки санкцій фізичні та юридичні особи, які допомагають здійснювати поставку дронів з Ірану в Росію.

Санкції ЄС проти Ірану

Нагадаємо, 20 липня Євросоюз оголосив про нові санкції проти Ірану . Вони передбачали заборону експорту низки компонентів, які можуть використовуватися для виробництва дронів.

У той же час до санкційних списків було внесено шестеро іранців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вдарять по виробництву дронів. Швейцарія слідом за ЄС запровадила санкції проти Ірану 5.00 5 2
Політика / Світ
02.10.2023 533
Еще материалы раздела «Світ»