<
НОВИНИ ДНЯ: Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилин  Церковний календар на липень 2024 року: коли Собор святого архангела Гавриїла та Успіння святої Анни  Найтепліший місяць року: "Укргідрометцентр" спрогнозував, яка погода буде у липні  Мобілізація в Україні: скільки часу залишилося, щоб оновити дані в ТЦК та що чекає на ухилянтіввсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2023 432

Велика Британія вперше розмістить свої війська в Україні, - The Telegraph

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що британські війська вперше будуть розміщені в Україні. Ці плани обговорюються з військовим керівництвом країн.

Як повідомляє РБК-Україна, про це він заявив в інтерв'ю The Telegraph.

За його словами, він вів переговори з керівництвом британської армії щодо того, щоб перенести офіційну програму навчання українських воїнів під керівництвом Великої Британії безпосередньо в Україну. Це необхідно для того, щоб не покладатися на бази Британії та інших членів НАТО. Також він закликав британські оборонні фірми відкривати заводи в Україні.

"Розгортання британських військ в Україні або надання військово-морської підтримки в Чорному морі означало б значну ескалацію участі Великої Британії в конфлікті. Але слова пана Шаппса також, схоже, знаменують зміну підходу уряду до публічного обговорення розгортання контингенту", - йдеться у матеріалі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Велика Британія вперше розмістить свої війська в Україні, - The Telegraph 5.00 5 1
Політика / Україна
01.10.2023 432
Еще материалы раздела «Україна»