<
НОВИНИ ДНЯ: Чи встигнуть до зими відновити енергетику України: що кажуть експерт та Міненерго  Чи справді Україна готується до перемовин з РФ у червні: в РНБО відповіли  Погода в Україні на 30 квітня: що прогнозують синоптики  Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію  Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспектививсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2023 2109

У Раді зібрали понад 180 підписів під зверненням до Стефанчука щодо заборони УПЦ МП

Народні депутати зібрали вже 186 підписів під зверненням до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука із закликом про розгляд законопроєктів щодо заборони діяльності в Україні церков, керованих із Російської Федерації.

Про це повідомила заступник голови парламентської фракції “Голос” Юлія Клименко, – пише "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні ми зібрали 186 підписів, і ще є потенціал назбирати до 226 і закрити дискусію про те, що голосів недостатньо", – сказала Клименко.

Відомо, що дві фракції – "Європейська солідарність" і "Голос" у повному складі підписалися під цим зверненням.

"Зі "Слуги народу" підписали 120 народних депутатів", – додала Клименко.

Голова фракції "Батьківщина" також підписалися під зверненням у повному складі. Підтримає ініціативу і депутатська група "За майбутнє".

Підтримати це рішення має намір і голова депутатської групи "Довіра" Олег Кулініч.

"Я буду підтримувати законопроєкт, що обмежує вплив країни-агресора на релігійні організації в Україні. Йдеться про московський патріархат, який треба забороняти", – каже парламентарій.

Оценка материала:

5.00 / 4
У Раді зібрали понад 180 підписів під зверненням до Стефанчука щодо заборони УПЦ МП 5.00 5 4
Політика / Україна
01.10.2023 2109
Еще материалы раздела «Україна»