<
НОВИНИ ДНЯ: Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.10.2023 435

"Бабиного літа" не буде, а Київ заливатиме дощами: синоптикиня дала прогноз погоди на жовтень

Другий місяць осені 2023 року в Україні відзначиться похолоданням уже на самому початку. Довгого "бабиного літа" чекати не варто, погода принесе опади, кількість яких відрізнятиметься залежно від регіону.

1af6182ef0e98841e34fde7de4827194269a6a53_02.10.23

Про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Укргідрометцентру Вазіра Мартазінова. Прогнозом вона поділилася в коментарі виданню "Телеграф". Пише OBOZREVATEL. 

За її словами, в жовтні не буде "бабиного літа" у класичному розумінні, коли на зміну осінньому похолоданню приходять один-два тижні тепла. Науковиця каже, що такий погодний цикл залишився в минулому.

"Те, що ми проживаємо зараз – наш новий клімат, який став рівнішим, – тож не варто очікувати "бабиного літа", насолоджуйтесь кожною теплою хвилиною вже зараз", – підкреслила вона.

Синоптикиня додала, що ситуація з опадами в жовтні буде цікавою. Зазвичай під час сезону дощів в одній частині України випадає багато опадів, в іншій в цей час сухо, а між ними є області з проміжним станом погоди – там спостерігається лише незначна кількість опадів.

Проте цього жовтня так не буде, каже Мартазінова. Зокрема, ситуація з опадами може сильно відрізнятися навіть у сусідніх регіонах.

До прикладу, на Сумщині, Полтавщині й Дніпропетровщині в жовні прогнозують разові опади. А на Київщині та Чернігівщині, які межують із Сумською й Полтавською областями, очікують рясні дощі – близько 120-150% норми опадів.

"Хоча зазвичай між посушливими областями та регіонами з наднормою опадів має бути "перехідна" зона з помірними показниками опадів", – пояснила науковиця.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше синоптикиня Наталія Діденко прогнозувала різку зміну погоди в Україні вже з 1 жовтня. За її словами, в країну ввірветься холодний атмосферний фронт, через який знизиться температура повітря й подекуди можливі дощі.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Бабиного літа" не буде, а Київ заливатиме дощами: синоптикиня дала прогноз погоди на жовтень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.10.2023 435
Еще материалы раздела «Суспільство»