<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2023 999

Операція "Бариня": у ГУР розповіли про долю завербованого російського лейтенанта Алфьорова

Представник ГУР МО Андрій Юсов розповів подробиці операції "Бариня" та російського лейтенанта Данила Алфьорова.

be37aa81297338d3fa771fe29f569bcc_03.10.23

У ГУР МО прокоментували операцію "Бариня", під час якої 11 окупантів здалися у полон, і розповіли про долю завербованого російського офіцера Данила Алфьорова. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону розповів представник ГУР МО Андрій Юсов.

За словами Юсова, ГУР мало майже всю інформацію про Алфьорова. Однак в РФ у нього залишилися мати та брат, тож представник української розвідки не надав усіх деталей щодо особи завербованого росіянина.

Як повідомив Юсов, Алфьоров – людина з критичним мисленням, не був уражений російською пропагандою і "одразу зрозумів", що дії очільника РФ Володимира Путіна та кремлівської верхівки є злочинними, що і дозволило в подальшому успішно реалізувати операцію "Бариня".

Також стало відомо, що Алфьоров не просто вирішив здатися у полон, а захотів залишитися в Україні та долучитися до її захисту від агресії Росії.

За словами Юсова, така можливість в росіянина буде.

Зазначимо, що Алфьоров переконав 11 російських військових здатися у полон. Вони скористалися програмою "Хочу жить".

Частина цих полонених хоче повернутися до Росії і чекає на обмін.

Нагадаємо, що раніше ГУР МО успішно провело спецоперацію "Бариня", в результаті якої вдалося завербувати російського кадрового військового Данила Алфьорова, а той переконав 11 військовослужбовців РФ здатися в полон.

Оценка материала:

5.00 / 3
Операція "Бариня": у ГУР розповіли про долю завербованого російського лейтенанта Алфьорова 5.00 5 3
Політика / Україна
03.10.2023 999
Еще материалы раздела «Україна»