<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
03.10.2023 1337

У Москві через українську мову співробітника охорони звинуватили в хуліганстві

Йому загрожує штраф або адміністративний арешт на 15 діб.

7cfe388ddf112a26e79aad904fa3f448_03.10.23

У столиці держави-агресорки Москві на співробітника позавідомчої охорони на транспорті склали адміністративний протокол про дрібне хуліганство. Причиною стало те, що він говорив телефоном українською мовою. Пише ТСН. 

За інформацією Telegram-каналу Baza, чоловік говорив по телефону, перебуваючи “на бойовому посту”.

Його розмову почув командир роти протидії безпілотникам і звернув увагу на те, що охоронець говорить іноземною мовою. Коли ж прислухався, то розпізнав українські слова і поспішив поскаржитися в поліцію.

Оперативники склали на 24-річного Владислава Р. із підмосковного Дєдовська адміністративний протокол за дрібне хуліганство. Тепер йому загрожує штраф або адміністративний арешт на 15 діб.

Нагадаємо, у Росії також затримують людей за читання книжок українською мовою. Така історія трапилася із 34-річною москвичкою Еллою, яка летіла авіарейсом "Москва — Владикавказ". Інші пасажири помітили, що вона читає книжку українською мовою і донесли в поліцію.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Москві через українську мову співробітника охорони звинуватили в хуліганстві 5.00 5 3
Політика / Росія
03.10.2023 1337
Еще материалы раздела «Росія»